DINSDAG

We begonnen de dag met een stevig ontbijt. Alles was aanwezig: vlees, kaas, speculaas, verse boterhammetjes en veel fruit!
Dat was nodig, want er stond een sportieve voormiddag gepland! We namen pijl en boog in de hand en speelden zelf voor Cupido. Maar ook onze benen werden niet gespaard want een avontuurlijk mountainbikeparcours lag op ons te wachten!
Het vijfde leerjaar trok naar boterboerderij Van Hecke. Wat we daar allemaal gezien hebben: melk, room, melk, room, en ja .. daarna boter! Een enthousiaste madame legde ons het hele boterproces uit. Daarna mochten we proeven van heerlijke hoeveboter en een lekker glas zuivere yoghurt, mmm!


Deze middag werden onze hongerige buikjes gevuld met heerlijke pompoensoep. Daarna waren er varkensmignonettes, bloemkool en broccoli en verse polderaardappelen. Het dessertje was verse streekyoghurt.

Na de middag ging het vijfde leerjaar op pad met de mountainbike en was het ook aan hen om voor Cupido te spelen met pijl en boog!De jongens en meisjes van het 6de leerjaar gingen op bezoek bij boer Maarten van het Livinushof, een echte bioboer! Op deze boerderij worden er geen sproeistoffen of kunstmeststoffen gebruikt. Al het onkruid wordt machinaal en met de hand verwijderd. Deze klus vraagt heel wat tijd, 100 uren per hectare! Maak je de rekening als je weet dat boer Maarten akkers heeft over een oppervlakte van 55 hectares?!
Vanavond werd er gesmuld van een heerlijke koude schotel met allerlei verse groentjes uit de streek!
Vanavond stond de fameuze pyjamaquiz op het programma! De katten gingen aan de haal met de hoofdprijs. Maar iedereen deed zijn/haar uiterste best, proficiat!